Oranjewoud dochter Strukton neemt samen met SNCF leiding over Eurailscout

Gouda, 19 september 2012  – Oranjewoud dochter Strukton neemt samen met SNCF leiding over Eurailscout. 
Het Franse spoorwegbedrijf SNCF is voornemens 50% van de aandelen van het Nederlandse Europool, moedermaatschappij van Eurailscout, te acquireren. De resterende 50% van de aandelen blijft eigendom van Strukton Rail. 

Eurailscout is gespecialiseerd in de inspectie van railinfrastructuur met speciale meet- en inspectietreinen. De jaarlijkse omzet van Eurailscout is €17 miljoen. Eurailscout is op dit moment actief in Nederland, België, Noorwegen, Denemarken, Zwitserland en Italië.

SNCF neemt het 50% belang in Europool over van het Duitse spoorbedrijf GSG Knape. De transactie, onder voorbehoud van goedkeuring door de Europese commissie, stelt SNCF en Strukton Rail in staat hun expertise in Europa te combineren. Het doel is de monitoring van het Europese railnetwerk verder te verbeteren.

SNCF Infrastructure treedt toe tot de internationale markt op het gebied van monitoring van railinfrastructuur. Het maakt daarbij gebruik van de positie van Eurailscout als marktleider in Europa op het gebied van meten en monitoring. In meer dan zes landen meet en monitort Eurailscout met twaalf machines het spoor.

Voor Strukton is de samenwerking in Europool met haar strategische partner SNCF Infrastructure van groot belang, aangezien deze samenwerking de mogelijkheid biedt om de dienstverlening van Eurailscout op het gebied van de inzet van meet- en inspectietreinen in Frankrijk te vergroten.

Voor meer informatie:
Oranjewoud N.V.
De heer P.G. Pijper, CFO
Telefoon: (036) 530 81 91
E-mail: pieter.pijper@oranjewoud.nl

Deel deze pagina: