Oranjewoud dochter Strukton Rail breidt belang in Italiaanse spoorbouwer CLF uit

Oranjewoud dochter Strukton Rail zal zijn aandeel uitbreiden in de Italiaanse spoorbouwer CLF. Strukton Rail is reeds sinds 1998 aandeelhouder en verhoogt zijn aandeel van 40% naar 60%.
Unieco blijft met 40% de medeaandeelhouder.

CLF-groep (Construzioni Linee Ferroviarie) realiseert onderhoud, vernieuwing en nieuwbouw van spoorsystemen. Met zijn dochterbedrijven Sifel en Arfer levert CLF alle techniekvelden: spoorbouw, elektrificatie, signalisatie en telecommunicatie. Met ruim 500 medewerkers heeft CLF-groep in 2012 een omzet van 121 miljoen euro gerealiseerd.

CLF is een van de leidinggevende spoorbouwers in Italië met kantoren in Bologna, Alessandria en Spigno Monferrato. Het bedrijf realiseerde recent de spoorbouw van de hogesnelheidslijn Milaan-Bologna, grote spoorvernieuwingen aan de hoofdlijnen in Noord- en Midden-Italië en de Alpen transversalen. Daarnaast voert CLF diverse tram- en metroprojecten uit. Buiten Italië voert CLF werken uit in Algerije, Marokko, Venezuela en Bulgarije.

Deze stap past in het streven van Strukton Rail om zijn positie als full service provider van rail systemen in zes Europese landen te versterken en verder uit te breiden. Ter ondersteuning van de core business van de opdrachtgevers en Strukton wordt gebruik gemaakt van onderscheidende technologieën, zoals Data Acquisitie en Data Management met behulp van meet- en inspectietreinen, energy solutions en tractie elektronica voor rolling stock. Als railspecialist in joint ventures met gerenommeerde systeemleveranciers wordt ook een selectieve groei in landen buiten Europa nagestreefd.

Klik hier voor het persbericht in .pdf formaat.

Deel deze pagina: