Oranjewoud dochter Strukton Rail stopt spoorbouw in Duitsland

Oranjewoud N.V. dochter Strukton Rail heeft besloten zijn kleinschalige spoorbouw- en spoorvernieuwings-activiteiten in Duitsland te beëindigen. De markt voor spoorbouw en spoorvernieuwing in Duitsland biedt voor Strukton Rail onvoldoende perspectief.

Strukton Rail was sinds 2007 in Duitsland actief met spoorbouw en spoorvernieuwing, nadat het Georg Reisse GmbH overnam. Daarnaast is Strukton Rail actief in de Duitse markt op het gebied van spoorgebonden asset management, met name meten en monitoren. Voor die activiteiten en voor de andere specialismen van Strukton Rail, zoals tractiesystemen, hoogmechanische spoorbouwwerkzaamheden en energieoplossingen, blijft Duitsland voor Strukton Rail interessant.

Strukton Rail heeft met de kleinschalige spoorbouw- en spoorvernieuwingsactiviteiten in Duitsland in 2014 een omzet gehaald van ca. € 12,5 miljoen en er waren ca. 70 medewerkers actief.

Strukton Rail heeft vestigingen in Nederland, Zweden, Denemarken, België, Italië en Australië. Daarnaast levert Strukton Rail producten en diensten in diverse andere landen.

Deel deze pagina: