Oranjewoud dochter Strukton Rolling Stock start samenwerking in China

Met de ondertekening van een joint venture in Ji’nan starten Oranjewoud dochter Strukton Rolling Stock bv en SiCC Co. Ltd vandaag een langdurige samenwerking voor het ontwerpen, assembleren en leveren van tractiesystemen en boordnetsystemen voor de railsector. De in China gevestigde joint venture krijgt de naam Shandong SRCC Rail Transit Technology Co. Ltd en zal om te beginnen tenderen voor tractiesystemen voor metroprojecten in Ji’nan. Daarna zal de joint venture meedingen voor andere rolling stock projecten in de provincie Shandong en de rest van China. Strukton Rolling Stock levert onderscheidende technische kennis en zal vanuit Nederland de belangrijkste componenten ontwerpen en produceren. SiCC levert voorzieningen voor de productie en assemblage voor de complete systemen, evenals menskracht en lokale marktkennis.

Het is voor het eerst dat een Nederlands bedrijf met deze technologie actief is in China. Strukton wordt in China als een wereldwijde en betrouwbare technologische partner gezien. Strukton zal vooral zijn technologische kennis en ervaring inbrengen die al breed wordt toegepast voor metrovoertuigen, treinen, locomotieven en monorailvoertuigen. Het gaat daarbij met name om voertuiggtractie- en boordnetsystemen, evenals systeemintegratie en prestatieberekeningen. Daarnaast zal Strukton voor de joint venture componenten produceren en leveren. “Wij verwachten met Strukton een langdurige samenwerking aan te gaan en samen een gevestigd spoorbedrijf te creëren waarmee we in China gaan tenderen voor vermogenselektronicasystemen en andere spoorgerelateerde systemen”, aldus de heer Zong, CEO en eigenaar van SiCC.

Over Strukton Rolling Stock 
Strukton Rolling Stock, onderdeel van Strukton Rail, is een van de weinige treinfabrikantonafhankelijke leveranciers van tractie- en boordnetomvormers en levert wereldwijd op maat gemaakte oplossingen voor railvoertuigen. De missie van Strukton Rolling Stock is bestaande en nieuwe railvoertuigen betrouwbaarder, duurzamer en kosteneffectiever te maken.

Kijk voor meer informatie op: www.struktonrollingstock.com

Deel deze pagina: