Oranjewoud N.V. dochter Strukton Rail breidt belang in Italiaanse spoorbouwer CLF uit naar 100%

Oranjewoud N.V. dochter Strukton Rail zal zijn aandeel in de Italiaanse spoorbouwer Costruzioni Linee Ferroviarie (CLF) uitbreiden naar 100%. Strukton Rail is sinds 1998 aandeelhouder van CLF en heeft zijn aandeel in 2013 uitgebreid van 40% naar 60% door de overname van een aandelenpakket van medeaandeelhouder Unieco. Bij die overname is een putoptie voor Unieco overeengekomen. Unieco heeft de putoptie ingeroepen, waardoor Strukton Rail 100% eigenaar wordt van CLF.

De aandelen zullen eind juni 2016 worden overgedragen, waardoor Strukton Rail vanaf dat moment voor 100% juridisch en economisch eigenaar is van CLF. Strukton Rail betaalt € 32 miljoen voor de aandelen. De betaling wordt eind juni 2017 geëffectueerd. Als zekerheid zal een bankgarantie ter hoogte van de koopsom worden verstrekt.

CLF voert projecten uit op het gebied van onderhoud, vernieuwing en nieuwbouw van spoorsystemen. CLF beschikt over expertise en ervaring op alle techniekvelden, van spoorbouw, tot elektrificatie, signalisatie en telecommunicatie. CLF realiseert grote spoorbouw- en spoorvernieuwing-, tram- en metroprojecten in binnen- en buitenland (zoals in Algerije, Marokko, Venezuela, het Midden-Oosten en Bulgarije). In 2015 is een omzet behaald van ca. € 150 miljoen. De onderneming heeft ruim zeshonderd medewerkers in dienst.

De uitbreiding naar het volledige eigendom van CLF past in de strategie van Strukton Rail om zijn positie als full service provider van rail-, rolling stock en elektrische systemen in Europa te versterken en uit te breiden. Strukton Rail zet daarbij zijn expertise in onderscheidende technologieën in zoals meet- en inspectietreinen, energiesystemen en tractie elektronica voor rolling stock. Als railspecialist in joint ventures met gerenommeerde systeemleveranciers wordt ook een selectieve groei buiten Europa nagestreefd

Deel deze pagina: