Oranjewoud N.V. dochter Strukton Rail en Dual Inventive versterken samenwerking

Oranjewoud N.V. dochter Strukton Rail heeft een belang van 50% in Dual Inventive Holding verworven. De overeenkomst die deze deelneming bekrachtigt, is donderdag 4 februari 2016 getekend. Strukton Rail is met ingang van 1 januari 2016 50% aandeelhouder van Dual Inventive Holding.  

Dual Inventive en Strukton Rail werken al geruime tijd op verschillende fronten nauw met elkaar samen. De bedrijven verwachten door de bundeling van hun netwerken en innovatievermogen hun slagkracht op de (internationale) markt van railonderhoud en inregeling van processen voor verbetering van spoorveiligheid te vergroten. In het buitenland zien zij met name mogelijkheden in landen als Zweden, Frankrijk, België, Italië en het Verenigd Koninkrijk.

Dual Inventive ontwikkelt en produceert innovatieve technologische producten ter verbetering van de veiligheid, efficiëntie en betrouwbaarheid van railinfrastructuur en ter maximalisatie van spoorcapaciteit. Het bedrijf telt 21 medewerkers en had in 2014 een omzet van 4,5 miljoen euro.

De participatie in Dual Inventive past in de strategie van Strukton Rail om zijn positie als full service provider van rail-, rolling stock en elektrische systemen in Europa te versterken en uit te breiden. Strukton Rail zet daarbij zijn expertise in onderscheidende technologieën in zoals meet- en inspectietreinen, energiesystemen en tractie elektronica voor rolling stock. Als railspecialist in joint ventures met gerenommeerde systeemleveranciers wordt ook een selectieve groei buiten Europa nagestreefd.

Deel deze pagina: