Oranjewoud N.V. dochter Strukton Rail en John Holland starten joint venture voor verbeteren prestaties railsystemen

Oranjewoud N.V. dochter Strukton Rail en John Holland Pty Ltd tekenden vandaag op de InnoTrans voor de oprichting van Acuit.Systems, een innovatieve joint venture die diensten gaat leveren voor de verbetering van de prestaties van het spoorsysteem in Australië en Nieuw-Zeeland. Acuit.Systems integreert tools voor het verzamelen, analyseren en visualiseren van spoordata met onderhoudsengineeringsdiensten. Hiermee wil de joint venture het vertrouwen in de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van het spoor verbeteren.Gary Seabury, algemeen directeur Rail bij John Holland, spreekt van een tot nog toe ongekend hoog kwaliteitsniveau: “Onze nieuwe joint venture geeft eigenaren en beheerders van spoornetwerken en vervoerders inzicht in hun assets en biedt hen de juiste tools voor een effectief onderhoudsregime. Zo kunnen zij hun prestaties optimaliseren en krijgen ze gegarandeerd de gewenste beschikbaarheid. “John Holland heeft jarenlange expertise opgebouwd op dit gebied, heeft een sterk netwerk van opdrachtgevers en franchisepartners, en beschikt over lokale martkkennis, evenals de nodige certificaten en erkenningen en faciliteiten.”  

Acuit.Systems levert diensten op maat om de verschillende assets in de railinfrastructuur optimaal te laten presteren. Jacob Zeeman, directeur bij Strukton Rail: “Elk spoornetwerk is uniek. Onze diensten stellen onze opdrachtgevers in staat hun medewerkers en activiteiten beter af te stemmen op hun strategische doelstellingen. Wij helpen hen de kosten gedurende de levensduur van hun assets te reduceren en de conditie van de assets over de lange termijn te verbeteren. Strukton Rail heeft voor de prestatiegerichte onderhoudscontracten in Europa processen en technieken ontwikkeld die wij nu in Australië kunnen inzetten.”

Over John Holland
John Holland is een leidende marktpartij op het gebied van infastructuur, bouw en rail in Australië. Het bedrijf is actief in Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Oost Azië en is al meer dan zestig jaar actief voor verbetering en ontwikkeling van de stedelijke omgeving, de verbinding met regio’s en vitale infrastructuren. John Holland richt zich op de traditionele bouw- en civiele markt en specialismen in de grondstoffen-, energie-, scheepvaart-, water-, afvalwater- en tunnelsector. Daarnaast biedt het bedrijf een uniek dienstenpakket op het gebied van spoorbouw, engineering, systems engineering en risicomanagement, evenals onderhoud, exploitatie en assetmanagement. Het bedrijf biedt totaaloplossingen, van ontwerp, financiering en ontwikkeling tot en met bouw, onderhoud en exploitatie. 

Over Strukton Rail
Strukton heeft een passie voor technologie en focust op rail- en civielgerelateerde werkzaamheden en door technologie gedreven specialismen. Het bedrijf onderscheidt zich met een aantal unieke specialismen voor de markten railsystemen, civiele infrastructuur en techniek & gebouwen. Met zijn technologie en specialismen wil Strukton bijdragen aan een sector die instaat voor kwaliteit en veiligheid van spoorvervoer, weginfrastructuur en technische installaties en gebouwen. Opdrachtgevers bevinden zich zowel binnen Europa als ook steeds meer daarbuiten. Het bedrijf telt circa 6.500 medewerkers en heeft een omzet van 1,9 miljard euro. Strukton Rail is onderdeel van Strukton en bouwt, vernieuwt, onderhoudt en beheert spoorsystemen en elektrische treinsystemen, met als doel het spoorsysteem optimaal beschikbaar, betrouwbaar, veilig en meetbaar te maken.

Deel deze pagina: