Oranjewoud N.V. dochter Strukton rondt verkoop meerderheidsbelang pps-projecten van Strukton aan DIF af

Gouda, 6 december 2011 – Oranjewoud N.V. maakt bekend dat vandaag de verkoop heeft plaatsgevonden tussen Strukton Groep NV (Strukton) en DIF Infrastructure II (DIF) van 80% van de aandelenbelangen van Strukton in zes pps-projecten. Naast het minderheidsbelang behoudt Strukton een actieve operationele betrokkenheid tijdens de bouw- en exploitatiefase van deze projecten.

De overeenkomst heeft betrekking op de volgende pps-projecten:
– Kromhout Kazerne Utrecht
– Kantoor Dienst Uitvoering Onderwijs en Belastingdienst Groningen
– Montaigne Lyceum te Den Haag
– Kantoor ministerie van Financiën te Den Haag
– Afvalwaterzuiveringsinstallatie Harnaschpolder / Houtrust te Den Hoorn en Scheveningen
– A15 Maasvlakte-Vaanplein 

Op 26 oktober 2011 werd reeds de principeovereenkomst getekend. Opdrachtgevers, financiers en aandeelhouders hebben hun goedkeuring gegeven.

De groeiende pps-markt is en blijft een belangrijke markt voor Strukton. Strukton onderscheidt zich hierin met beschikbare kennis op het gebied van integraal ontwerp, life-cycle costing en SPC management. Strukton wil met deze verkoop vermogen vrijmaken waardoor zij ook in toekomstige pps-projecten een belangrijke rol als verschaffer van eigen vermogen kan blijven spelen. Voor DIF betekent deze transactie de mogelijkheid te investeren in een portfolio van zes pps-projecten in Nederland die voor zijn investeerders stabiele kasstromen genereren.

Deel deze pagina: