Oranjewoud N.V. staakt activiteiten Antea Group in Colombia

Oranjewoud N.V. heeft besloten om de activiteiten van Antea Colombia SAS per direct te staken. De aanhoudende lage olieprijs en als gevolg daarvan de forse reductie van investeringen van opdrachtgevers uit de olie- en gassector en het gebrek aan uitzicht op verbetering van de Colombiaanse economie hebben de directie doen besluiten om de activiteiten van Antea Colombia SAS te beëindigen.

Oranjewoud heeft Antea Colombia in 2011 overgenomen. In de daarop volgende jaren droeg het bedrijf positief bij aan het bedrijfsresultaat van de Oranjewoud groep en groeide het uit tot een onderneming met ruim 800 medewerkers in 2014. De daling van de olieprijs en de sterk fluctuerende US dollar – Colombiaanse Peso koers hebben ertoe geleid dat de grote opdrachtgevers in de olie- en gassector hun investeringen fors hebben gereduceerd. Ondanks een grote reorganisatie in 2015 (met een afname van het personeelsbestand tot ca. 175 begin 2016), investeringen in diversificatie van het dienstenaanbod en financiële ondersteuning middels een agio storting door Oranjewoud N.V. is het Antea Colombia helaas niet gelukt om de weg naar een positief bedrijfsresultaat terug te vinden. De stagnerende economische ontwikkelingen in Colombia en de naar verwachting aanhoudend lage olieprijs bieden onvoldoende perspectief op verbetering van de situatie waarin Antea Colombia verkeert. Naar het oordeel van de directie van Oranjewoud N.V. is handhaving van de Colombiaanse vestiging niet in het belang van de gehele Antea Group op lange termijn.

Het sluiten van de vestiging in Colombia betekent niet dat Antea Group zich terugtrekt uit de Midden en Zuid Amerikaanse markt. Deze geografieën zullen actief bediend worden vanuit de Antea Group bedrijven in Europa, Latijns Amerika en de Verenigde Staten alsook vanuit Antea Group’s Inogen netwerk.

Deel deze pagina: