Oranjewoud N.V. – succesvolle afronding verkoop Strukton Worksphere

Gouda, 28 januari 2022

Oranjewoud N.V. dochter Strukton Groep N.V. en SPIE Nederland B.V. hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van Strukton Worksphere aan SPIE. In november 2021 gingen zij exclusieve onderhandelingen aan ter voorbereiding van de verkoop. Na goedkeuring door de bevoegde instanties zijn de onderhandelingen naar tevredenheid afgerond. Vandaag zijn de overeenkomsten juridisch geëffectueerd en zijn de aandelen overgedragen. Vanaf deze datum maakt Worksphere geen onderdeel meer uit van de Strukton Groep. Voor Strukton is de verkoop een logische stap in de verscherping van de strategische focus op duurzame infrastructuur.

Met zijn aangescherpte focus verstevigt Strukton zijn positie in Europa verder als topdienstverlener op het gebied van duurzame infrastructuur. Strukton richt zich op groen vervoer en elektrificatie. Deze sectoren worden gekenmerkt door een groeiende vraag. De hernieuwde strategie bouwt voort op de rijke historie van Strukton, die gestoeld is op 100 jaar ervaring.

Zoals Gerard Sanderink, CEO van Oranjewoud, al in november aangaf, biedt de verkoop zowel voor Strukton als voor Worksphere de mogelijkheid om te groeien. Waar Strukton zich gaat toeleggen op duurzame infrastructuur, kan Worksphere zich samen met SPIE volledig richten op de gebouwde omgeving.

Deel deze pagina: