Strukton verkoopt onroerend goed en deel materieeldienst

UTRECHT, 30 juni 2011 – Strukton heeft op 29 juni een principe overeenstemming bereikt met de combinatie BUKO Services/RECO over de verkoop van circa 36.000 m2 bedrijfsterrein met opstallen en een aantal activiteiten van zijn Materieeldienst. Deze activiteiten betreffen voornamelijk de in- en verhuur en beheersactiviteiten van materieel en gereedschappen. Daarnaast zullen deze partijen de afdeling bouwplaatsservice overnemen.

Strukton heeft tot gedeeltelijke afstoot besloten omdat er geen strategische noodzaak is voor een eigen interne dienst voor bouwmaterieel. Bij de overgang naar BUKO Services/RECO zijn maximaal 27 medewerkers betrokken.

BUKO Services/RECO zal als nieuwe eigenaar van het onroerend goed aan de Kantonnaleweg 1 te Utrecht hier zelf ook een vestiging realiseren. Een deel van de locatie zal door Strukton teruggehuurd worden. Hier zullen diverse activiteiten van Strukton worden gehuisvest, waaronder de vestiging van Worksphere Utrecht en Strukton Infratechnieken.

Raymond Steenvoorden van de Groepsdirectie van Strukton: ‘Bij BUKO Services/RECO is ons materieel in goede handen. Het bedrijf is breed ingevoerd in de bouw en reeds een bestaande partner van ons op het gebied van steigerwerk en transport. Voor een scherpe prijs is schaalgrootte nodig en dat kan een externe partij op termijn beter bieden dan een interne dienst. RECO en BUKO hebben beiden de kennis, middelen en informatietechnologie in huis om een uitstekende partner voor ons te kunnen zijn. We hebben dan ook afgesproken dat wij met hen een preferred supplier contract aangaan.’ 

Dick Burger, algemeen directeur BUKO Services: ‘Als dienstverleners in de bouw zien we dat het voor grote aannemers een opgave is om al het bouwmaterieel zelf in huis te hebben. Je moet het kopen, opslaan, onderhouden, periodiek laten keuren en zorgen voor voldoende bezettingsgraad. Wij nemen die zorg voor Strukton uit handen, met hoogwaardig materieel, inhoudelijk advies en een manier van organiseren die faalkosten vrijwel uitsluit. Zodat Strukton zich te allen tijde kan concentreren op zijn kernactiviteiten.’ 

Rob Reigwein, algemeen directeur RECO vult aan: ‘In de bouwsector is het leveren van ondersteunend materieel een echt specialisme geworden. Dat komt onder meer door de hoge veiligheidseisen. Kennis van het bouwkundig proces, materieel, en productontwikkeling zijn dan ook onmisbaar. En dat is onze core business.’ 

Buiten de transactie vallen de onderdelen Rail KMG (klein mechanisch gereedschap) en Rail GMG (groot mechanisch gereedschap). Deze blijven bij Strukton en worden ondergebracht bij de regiobedrijven van Strukton Rail en de nieuwe werkplaats van Strukton Rail die momenteel wordt gebouwd in Zutphen.

Een adviesaanvraag is naar de Centrale Ondernemingsraad (COR) gestuurd. Ook de SER en de vakbonden zijn ingelicht. Naar verwachting zullen de transacties 1 oktober 2011 zijn afgerond.

Naast de materieeldienst voor bouwmaterieel beschikt Strukton ook over een dienst die o.a. spoormaterieel aankoopt, inzet, beheert en onderhoudt (Strukton Rail Equipment). Dit is een strategisch onderdeel van Strukton en deze activiteiten worden dan ook onverminderd voortgezet.

Voor meer informatie: 
Annemarie Hoogendoorn, Corporate Communications, tel.: +31 (0)30 248 6344

Deel deze pagina: